• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Увага! Громадське обговорення! Проєкт тексту рішення Національної Комісії зі стандартів державної мови «Про внесення змін до рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 27.05.2021 № 23»
опубліковано 03 серпня 2023 року о 16:49

Увага! Громадське обговорення!

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проєкту регуляторного акта – 
проєкту рішення Національної комісії зі стандартів державної мови
«Про внесення змін до рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 27 травня 2021 року № 23»

Назва органу виконавчої влади, що розробляв регуляторний акт:

Національна комісія зі стандартів державної мови.

Проєкт розроблено Комісією з метою врегулювання питання підстав і критеріїв призначення уповноважених установ, які забезпечують проведення іспитів на рівень володіння державною мовою та перевірку й оцінювання їх результатів, з урахуванням вимог Порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року № 409, зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 04 серпня 2021 року № 815, а також за наслідками проведеного аналізу стану діяльності уповноважених установ під час проведення іспитів на рівень володіння державною мовою та розглянутих звернень громадян з метою створення зручних і безпечних умов для складання іспитів в уповноваженій установі громадянами України, особами, які мають намір набути громадянство України, підвищення матеріально-технічних вимог до іспитової аудиторії, комп’ютерного та програмного забезпечення.

Проєктом акта передбачено внесення змін до рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 27 травня 2021 року № 23 «Про затвердження Порядку призначення спеціально уповноважених установ (організацій), які проводять іспити на рівень володіння державною мовою», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 липня 2021 року за № 926/36548, а саме:

1) приведено вживання терміна «уповноважена установа» у відповідність із його функціонуванням у Порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року № 409, зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 04 серпня 2021 року № 815.

2) у другому розділі оновлено перелік критеріїв, які повинні забезпечити і яких повинні дотримуватись уповноважені установи для проведення іспитів на рівень володіння державною мовою для набуття громадянства чи зайняття визначених законами посад, особливо дотримання усіх матеріально-технічних вимог до іспитової аудиторії, комп’ютерного та його програмного забезпечення;

3) загалом приведено текст документа у відповідність із вимогами нормопроєктувальної техніки;

4) оновлено (вдосконалено) вимоги до матеріально-технічного забезпечення іспитової аудиторії, комп’ютерів та їх програмного забезпечення.

Найменування установи, що розробляла регуляторний акт, адреса, телефон:

Національна комісія зі стандартів державної мови,
проспект Берестейський, 10, м. Київ, 01135

Фактична адреса (для листування): провулок Несторівський, 4, м. Київ, 04053.

Проєкт акта розміщується для надання пропозицій і зауважень згідно із Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Проєкт тексту рішення Національної Комісії зі стандартів державної мови «Про внесення змін до рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 27.05.2021 № 23» оприлюднено у розділі «Громадські обговорення -2023» офіційного вебсайту Національної комісії зі стандартів державної мови (https://mova.gov.ua/).

Пропозиції та зауваження до проєкту акта та аналізу його регуляторного впливу приймаються до 02.09. 2023 року в письмовій формі за адресою: провулок Несторівський, 4, м. Київ, 04053 або на електронну адресу: info@mova.gov.ua (з приміткою «Пропозиції до Проєкту»). Ознайомитись із проєктом можна за покликанням.

Державна регуляторна служба України:
01001, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11,
тел. 254-56-73, e-mail: inform@dkrp.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux